Wij zijn

Rotaract Deventer

Wij zijn wereldwijd de club voor jongeren tussen de 18 en 35 jaar die zich willen inzetten voor anderen, maar ook willen werken aan persoonlijke groei. Wij zetten ons met veel enthousiasme in voor diverse goede doelen door hands-on en fundraising projecten. Dit combineren wij met een focus op persoonlijke ontwikkeling en met het opdoen van sociale en professionele contacten.

De contacten leer je binnen én buiten Nederland kennen. Omdat Rotaracters graag meer willen leren over andere culturen kun je ieder jaar aan allerlei nationale en internationale Rotaract evenementen deelnemen. Maar ook binnen een Rotaractclub en tussen clubs onderling vind je veel gezelligheid in de clubweekenden, feesten en borrels!

Om de week op de woensdag komen wij bij elkaar om te vergaderen, veelal onder het genot van een borrel. Wil je kennis maken met ons? Leuk! Neem dan contact met ons op.

Bestuur 2020-2021 

Voorzitter:                   Hella Siegerink
Vice-voorzitter:          Bart Schotman
Secretaris:                   Roeland de Heij
Penningmeesters:      Michel-Pierre Jansen

Leden

Roeland de Heij

Ik ben Roeland de Heij, 30 jaar. Tijdens mijn studie heb ik Rotaract Utrechtse Heuvelrug mede-opgericht. Na mijn verhuizing vorig jaar naar Deventer voor mijn werk als apotheker was de overstap naar Rotaract Deventer daarom een logische keuze. Inmiddels ben ik alweer naar een andere werkgever overgestapt, maar binnen de Rotaract heb ik dit jaar de rol van secretaris op mij genomen.

Het leukste wat ik bij Rotaract Deventer heb gedaan was een les geven bij IMC Basis. Voor groep 7 van de lokale basisschool heb ik uitgelegd wat het inhoudt om apotheker te zijn. Dit was super om te doen. Het gave van Rotaract Deventer is echter de flexibiliteit. Dit jaar hebben we door COVID-19 ons jaar volledig moeten omgooien. Hier hebben we ons niet door laten tegenhouden! We zijn opnieuw aan de tekentafel gaan zitten en 5 nieuwe activiteiten uitgedacht, voor het goede doel maar ook om elkaar nog te kunnen zien.

Michel-Pierre Jansen

Hoi, ik ben Michel, woon in Deventer en werk momenteel op de Universiteit van Twente als onderzoeker en leraar. Ik zit sinds 2019 bij de Rotaract Deventer en ben sinds dit jaar (2020) ook bestuurslid.

Wat ik zo leuk vind aan de Rotaract Deventer, is dat je samen met andere actieve, gezellige en ondernemende deventenaren op een positieve manier de maatschappij probeert te verbeteren.

Een mooi voorbeeld hiervan is de oliebollen drive-thru die we vorig jaar december hebben georganiseerd om geld in te zamelen voor de voedselbank Deventer. Het was een leuke en geslaagde actie. Binnen dit soort projecten heb je een gezellige tijd samen, leer je veel nieuwe mensen kennen en zet je jezelf in voor onze maatschappij.

Hella Siegerink

Hallo! Ik ben Hella Siegerink en woon nu ruim vijf jaar in het mooie Deventer. Ik werk als gedragswetenschapper voor een jeugdzorgorganisatie. Sinds 2016 ben ik lid van de Rotaract en dit jaar ben ik voorzitter van deze fantastische club! 

Samen met een leuke groep mensen een steentje bijdragen aan de maatschappij was precies waar ik naar op zoek was toen ik in Deventer ging wonen. De kracht van onze club is het enthousiasme, creativiteit en vooral de gezelligheid. In deze tijden van Corona proberen we er samen toch wat leuks van te maken door online activiteiten te organiseren en acties te bedenken die ‘Corona-proof’ zijn.

Het is fijn en leuk om elkaar op deze manier te kunnen blijven ontmoeten, maar ik kijk er ook weer erg naar uit om weer te kunnen vergaderen in de Zevende Hemel en vooral gezamenlijk te borrelen aan de bar!

Jurriën Mentink

Hallo hallo, wat leuk dat je geïnteresseerd bent in onze club! Mijn naam is Jurriën Mentink. Ik ben opgegroeid in Deventer, ik woon in Zutphen, ik studeer bedrijfskunde in Arnhem en werk daarnaast in Nijmegen. 

Sinds 2017 zit ik bij Rotaract Deventer. Met clubgenoten, die ik ondertussen mijn vrienden mag noemen, hebben wij in die tijd écht hele gave dingen kunnen doen voor de stad. Het is ieder keer weer de uitdaging om geld in te zamelen voor het goede doel. Met een open blik en goede schik lukt het ons iedere keer weer. Je brengt je ideeën in en samen voeren wij deze uit. Die ruimte én motivatie om er samen iets moois van te maken, vind ik fantastisch. Niet te vergeten de super leuke gala’s en (wereldwijde) bijeenkomsten met andere Rotaracters!


Tot slot vind ik het heerlijk om één keer in de twee weken al mijn rollen, petten en bijbehorende belemmeringen aan de wilgen te hangen. “Kortom, gewoon ik… die tijdens de clubbijeenkomsten leuke en goede dingen doet met vrienden”. Dat maakt Rotaract soms uitdagender dan werk én is het meer dan alleen een vriendengroep!