Benefilm 2020

Benefilm 2020

Hors Normes | zaterdag 25 april 09:30-12:00 uur

Voor ons goede doel in je bioscoopstoel! Op zaterdag 25 april 2020 vanaf 09.30 uur in Filmhuis De Keizer.  Een momentje voor jezelf én voor een ander? Met groot genoegen presenteren wij u Benefilm: een ochtendje topfilm met een voorafgaand een heerlijk verzorgd ontbijt met koffie en thee! En de kosten? €15,- euro. Die draagt u bij aan IMC Basis Deventer, de stichting die jongeren voorbereidt op de belangrijkste stap na hun schoolbestaan: werk gaan doen wat bij hen past en waarin zij zich verder kunnen ontwikkelen. Dit doen ze door lessen te volgen van bevlogen vakexperts/gastdocenten! Film kijken dus, en blikken verbreden. Komt dat zien!

IMC Basis Deventer

Uw kaartje draagt bij aan IMC Basis Deventer. IMC Basis stelt zich ten doel dat alle jongeren, van alle sociale klassen en van alle schoolniveaus zó worden opgeleid dat ze hun maatschappelijke rol kunnen innemen. IMC Basis stelt hierbij motivatie centraal. Onderwijs door enthousiasmerende vakexperts (vrijwilligers) is bij uitstek de wijze om deze motivatie te voeden. Jongeren zijn van nature gemotiveerd om mee te doen en leren, als ze hiertoe de kans krijgen, spelenderwijs de wereld en hun voorkeuren kennen. Bovendien creëren ze zo ervaringen waar ze bij latere keuzemomenten in hun leven op kunnen teruggrijpen, bijvoorbeeld voorkeuren voor professionele omgevingen, vakinhoud, beroepsethiek, expressievormen, omgangsvormen, leefstijlen. IMC Basis kenmerkt zich dan ook door ervaren in plaats van ‘leren over’.

Hors Normes

Hors Normes (The Specials) is de nieuwe film van de makers van Intouchables. De film vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. De film is uit het leven gegrepen, met ijzersterke rollen van acteurs Vincent Cassel en Reda Kateb.

Al meer dan 20 jaar runt Bruno een opvang voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis. Zijn goede vriend Malek leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen.

VPRO Cinema **** :”de ondanks-alles-optimistische toon is bijzonder aanstekelijk, en er wordt prachtig gespeeld, zowel door de professionele als niet-professionele (autistische) acteurs.”