Dickens Festijn 2023

Dickens Festijn 2023

Dickens Festijn 2023

Rotaract Deventer verkoopt Hot Wine en Roasted Chestnuts op Dickens Festijn 2023 om geld op te halen voor Stichting EKIKO.

Over het Festijn

Het Dickensfestijn is een jaarlijks terugkerend evenement in het Bergkwartier in Deventer. Twee dagen in december wanen we ons tussen de ruim 950 personages uit de boeken van Charles Dickens, met onder andere Mr. Pickwick, Scrooge, Oliver Twist en Christmas Carol Singers.

Het evenement trekt ieder jaar rond de 125.000 bezoekers uit het hele land en daar buiten.

Ook tijdens Dickens Festijn 2023 zijn wij wederom het hele weekend aanwezig geweest. Net als ieder jaar hadden we ook dit jaar weer een mooie kraam tegenover de Bergkerk, waar we dit jaar glühwein (volgens geheim recept van onze eigen brouwmeester Bart) en geroosterde kastanjes hebben verkocht.

Zien we u dit jaar ook? Kijk voor meer info en de exacte datum: http://dickensfestijn.nl/

Wie waren er betrokken?!

Onze club bestond ten tijde van het Dickens Festijn 2023 feitelijk uit drie leden, waarvan er één een half jaar op sabbatical was… Er is geen jaar meer herinneren dat Rotaract Deventer niet bij het Dickens Festijn was. Dit zou ook zeker niet het eerste jaar worden!

In de zomer hebben Bart en Robert daarom alle contacten, mensen die ze ooit in de stad hebben tegengekomen en mensen die eens via onze socials een berichtje hebben gestuurd bij elkaar getrommeld. Eerst een gezellige borrel om eens te kijken wie er allemaal waren. Daarna steeds serieuzere plannen om mensen bij de club en dus ook bij het Festijn te betrekken. Uiteindelijk hebben ze een groep mensen bij elkaar gevonden, die de kernwaardes van Rotaract nastreven. Samen met deze groep mensen is onze actie op het Dickens Festijn georganiseerd. Het Dickens Festijn heeft voor ons daarom in 2023 een groep mensen bij elkaar gebracht, die nu de Rotaract Club in Deventer vormen.

Een belangrijk onderdeel van de voorbereidingen voor het Festijn zijn het snijden van de kastanjes. In elke kastanje moet een kruisje worden gesneden zodat deze op een juiste manier kan worden gepoft tijdens het Festijn. Om dit te doen, organiseren we een avond waarbij iedereen een schilmesje meeneemt en we samen alle honderden kastanjes verwerken. Naast de voorbereidingen voor het Dickens Festijn hebben we in deze periode geen andere vergaderingen. De kastanje avond vonden we daarom hét geschikte moment, om ook de Rotary Gouverneur van dit seizoen uit te nodigen.

Tijdens het Dickens Festijn

Naast onze huidige leden waren er ook dit jaar weer veel oud Rotaract leden aanwezig om ons te ondersteunen. Het Dickens Festijn voelt daarom, met een lekker drankje en een klein hapje, in goed gezelschap als soort reünie!

Natuurlijk hebben we ons maximaal ingezet voor de beleving van de gast. Een praatje maken, wat uitleg geven of zelfs met bezoekers op de foto: het kwam allemaal voorbij.

Het resultaat!

De opbrengsten hebben we dit jaar gedoneerd aan Stichting EKIKO. EKIKO staat voor “elk kind een koffer”. Een stichting die pleegkinderen een koffer met eigen spulletjes geeft als ze uit huis worden geplaatst. Heel belangrijk, omdat kinderen dan gevoel van eigenwaarde hebben in een voor hun vreemde omgeving. Ze kunnen dan hun pleegouders een vragen een spelletje met hen te spelen in plaats van altijd maar andersom moeten profiteren.

In de regio van Deventer geeft EKIKO zo’n 30 koffers per jaar weg. Met onze cheque van EUR 5.000 hebben we als Rotaract Deventer een grote impact kunnen maken. We hebben namelijk meer dan een jaar aan koffers kunnen doneren! Hier heel hebben we veel (pleeg)kinderen heel blij mee hebben gemaakt.

Wij blikken terug op een erg geslaagde editie en kijken uit naar Dickens Festijn 2024!