Eerdere acties en doelen

Eerdere acties en doelen

2019-20 | IMC Basis

Met gepaste trost ondersteunen we dit jaar IMC basis. IMC basis zet zich in voor de ontwikkeling van kinderen uit verschillende sociale milieus. Op een groeiend aantal basisscholen in heel Nederland krijgen alle leerlingen van groep 7 en 8, twee jaar lang, elke week, onder schooltijd les van bevlogen gastdocenten die de kinderen meenemen in hun beroepswerelden. Leerlingen ervaren en ontdekken samen met de gastdocenten vakgebieden zoals Journalistiek, Wetenschap, Recht, Geneeskunde en Beeldende Kunst. Doordat zij samen met de gastdocenten hun vak kunnen uitoefenen en hen álles kunnen vragen, verplaatsen zij zich elke week weer opnieuw in een interessant deel van de wereld om zich heen.

Door de lessen denken leerlingen na over hun toekomst; wat vind ik interessant, waar ben ik goed in, wat past bij mij en wat niet? Ze leren vaardigheden die de rest van hun leven van pas komen, vergroten hun netwerk, krijgen meer zelfvertrouwen doordat ze hun talenten en voorkeuren ontdekken en krijgen een breed beeld van de maatschappij en hun mogelijkheden daarin. Hierdoor kunnen ze later goed gemotiveerde keuzes maken als het gaat om schoolprofiel, studie en werk.

Dit is waardevol voor alle kinderen in Nederland. Want wie al op jonge leeftijd mee mag doen in de maatschappij, groeit op om daar later zelf een positieve rol in te spelen.

 

2018-19 | The Colorful Circle

Trots kunnen wij u meedelen dat Rotaract Deventer zich komend seizoen 2018-2019 gaat inzetten voor het project “The Colorful Circle” van Don Bosco Deventer, onder leiding van “What Elsa?”.

Met dit project worden Nederlandse kinderen spelenderwijs in contact gebracht met ontheemde en/of vluchtelingenkinderen. Doel van het project is het creëren van draagvlak en acceptatie van de multiculturele samenleving die Nederland is en om alle kinderen daarover in alle vrijheid een eigen visie te laten vormen. Meer informatie over dit project volgt binnenkort.

 

2017-18 | Stichting Kledingbank Deventer

Het Rotaract seizoen 2017-2018 zetten wij ons in voor Stichting Kledingbank Deventer. De Kledingbank verzamelt kwalitatief goede kleding en deelt deze uit aan mensen die in armoede leven. Op deze manier levert de stichting een bijdrage aan de verzachting van armoede en gaat het de verspilling van kleding tegen. Ook wil de Kledingbank Chance bewustwording creëren binnen Deventer met betrekking tot armoede en armoedebestrijding.

Met de opbrengsten kan de Kledingbank investeren in spijkerbroeken en ondergoed; kleding die ontzettend hard nodig is. Bovendien helpt onze club met het ontwerpen en maken van een grote kledingkast.

Meer weten over Second Chance? Bekijk de website.

 

2016-17 | VluchtelingenWerk Oost Nederland

Dit seizoen hebben wij ons ingezet voor VluchtelingenWerk Oost Nederland. Deze stichting is een onafhankelijke belangenbehartiger en geeft maatschappelijke en juridische begeleiding aan asielzoekers, vluchtelingen en andere nieuwkomers die in de provincies Gelderland en Overijssel wonen.
In Deventer woont een groep van ca. 50 jongeren met een verblijfstatus uit de landen Eritrea en Syrië. Het zijn veelal jongens die verzot zijn op voetbal. Met de opbrengsten uit de activiteiten is mogelijk gemaakt dat de jongeren een voetbalweekend konden organiseren. Daarnaast hebben ze een trainingspak kunnen kopen en treinkaartjes voor de reis naar een pretpark.

Meer weten over VluchtelingenWerk Oost Nederland? Bekijk de website.

 

2015-16 | Rode Kruis, afdeling Deventer

Tijdens dit seizoen hebben wij ons ingezet voor het Rode Kruis, afdeling Deventer.
Het Rode Kruis zet zich op allerlei verschillende manieren in voor de maatschappij. Ze verlenen hulp aan onder andere zieken, ouderen en gehandicapten.
Daarnaast verlenen zij ook eerste hulp bij evenementen. Hiervoor dienen zij snel ter plaatse te zijn en dit gaat beter per fiets dan te voet. Met al het geld dat wij hebben opgehaald, hebben wij op 8 juli 2016  hebben wij met trots twee EHBO fietsen overhandigd. Deze fietsen zijn volledig uitgerust met EHBO-materialen en een AED.

Meer weten over het Rode Kruis, afdeling Deventer? Bekijk de website.

 

2014-15 | Humanitas Kindervakantieweken

In het seizoen 2014-2015 hebben wij ons ingezet voor de Humanitas Kindervakantieweken. Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie die mensen helpt om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Doelgroep voor de Kindervakantieweken zijn kinderen die zelf niet met hun ouders op vakantie kunnen, bijvoorbeeld door gezondheidsproblemen of geldgebrek. Met de opbrengsten uit onze activiteiten hebben een aantal kinderen een fijne, onbezorgde vakantieweek gehad, waarbij zij in een groep met verschillende leeftijden allerlei activiteiten hebben kunnen doen, zoals spellen in het bos, hutten bouwen en zwemmen.

Meer informatie over de Humanitas Kindervakantieweken? Bekijk de website.